Nieuws

Tool voorspelt problemen bij upgrade naar Windows 10

Microsoft stelt een tool voor die IT-admins kan helpen bij een grootschalige uitrol van een upgrade. WUAS voorspelt compatibiliteitsproblemen en kan oplossingen voorstellen.

 
Een upgrade uitrollen voor alle computers in het bedrijf is voor elke IT-professional een hachelijk scenario, des te meer indien het gaat om een nieuw besturingssysteem. Het proces is traag, complex en vaak onvoorspelbaar. Microsoft brengt daarom een tool uit om te voorspellen hoe vlot een upgrade naar Windows 10 zal verlopen op grote schaal.
 
Windows Upgrade Analytics Service (WUAS) zal kunnen aantonen of toestellen compatibel zijn met de upgrade. De tool gebruikt Windows’ telemetrische data om te controleren welke apparaten, applicaties en drivers worden gebruikt in de organisatie, en kan op basis daarvan eventuele problemen opsporen en oplossingen aanreiken.
 
Bovendien kan de tool ook helpen bij de uitrol zelf: een visuele workflow begeleidt je “van piloot naar productie”. Zo kan de IT-admin het hele proces beheren en documenteren.
 
Met de tool hoopt Microsoft de stap naar Windows 10 voor bedrijven te verkleinen. Veel bedrijven zijn nog niet overgestapt, omdat ze afhankelijk zijn van verouderde software die misschien niet compatibel is met het nieuwe besturingssysteem. Deze tool kan alvast duidelijkheid scheppen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business