Nieuws

Google onthult nieuwe naam voor alle clouddiensten

Google kondigde donderdag aan dat bepaalde producten in een nieuw jasje worden gestoken. De Google for Work-diensten en de Google Apps for Work krijgen een gloednieuwe naam.

 
Voortaan staat Google for Work bekend als kortweg Google Cloud. De naam omvat het brede portfolio van diensten en applicaties voor bedrijven, zoals het Google Cloud Platform, de productiviteitsapps zoals Gmail, API’s, smartphones, tablets en Chromebooks. Alles is gebouwd voor de cloud, en de naam reflecteert dat, staat in een blogpost te lezen.
 
De rebranding heeft te maken met het imago dat Google al even nastreeft, vertelt Diane Greene, Google’s seniorvicepresident van cloud. Google wordt door veel bedrijven niet serieus genoemen als zakelijke speler, alsdus Greene, en meesten twijfelden of de gigant een plaats kon veroveren op bedrijfsmarkt op lange termijn. Om duidelijk te maken dat dat wel het geval is, werd de naam “Google Enterprise” gerecycleerd, maar uiteindelijk toch geopteerd voor Google Cloud: alles in de cloud.
 
De naamsverandering gaat gepaard met een hele resem aankondigingen. Zo worden onder andere acht nieuwe Cloud-regio’s toegevoegd, krijgt Google BigQuery – Google’s datawarehouse – een upgrade, en is Cloud Machine Learning nu voor elk bedrijf beschikbaar.
 
Naast Google Cloud krijgt ook de set van productiviteitsapps een andere naam. Google Apps for Work zal voortaan door het leven gaan als G Suite. G Suite omvat Google Apps zoals onder andere Gmail, Docs, Drive, Calendar.
 
De nieuwe naam belichaamt meteen ook de missie, legt Kelly Campbell, seniordirector van G Suite-marketing uit: “Voor bedrijven is delen en communiceren ingewikkeld geworden, en gebeuren beiden vaak in silo’s. Hoe groter het bedrijf, hoe groter de uitdaging.” De apps krijgen daarom behalve een nieuwe naam, ook nieuwe functies om die uitdaging aan te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business