Nieuws

Voka Exportprijs voor starters gaat naar online apotheek Viata

Online apotheek Viata gaat lopen met de jaarlijkse exportprijs voor starters die uitgereikt wordt door Voka en de Limburgse Kamer van Koophandel.

Viata won in de categorie “born globals”, die bedrijven fêteert die minder dan vijf jaar na hun oprichting al een internationale aanwezigheid hebben uitgebouwd. De exportprijs is zelf ook nog jong: de award wordt sinds 2015 uitgereikt door Voka en de Limburgse afdeling van de Kamer van Koophandel, specifiek om ondernemerschap in de provincie te stimuleren.

Van lokaal naar internationaal

Viata biedt sinds 2014 online geneesmiddelen aan waarvoor je geen voorschrift nodig hebt, naast andere medische hulpmiddelen, gezondheids- en verzorgingsproducten. De webshop is een initiatief van apotheek Vanmeer in Bilzen. “Viata bedient wekelijks 1200 nieuwe klanten in verschillende Europese landen,” stelt het bedrijf. Het mocht dit jaar ook al de BeCommerce Award voor starters in ontvangst nemen.

“Onze missie is om het klassieke apotheekbezoek online te overtreffen voor verzorging en welzijn. We bieden online een andere ervaring waar blijkbaar wel nood aan is, snel, gemakkelijk en laagdrempelig: 25.000 producten en advies beschikbaar met een klik, voor 19u besteld, de volgende dag in huis,” zegt Gianni de Gaspari, een van de initiatiefnemers van Viata.

In de categorie bedrijven met minder dan 50 werknemers ging Clavis Media uit Hasselt met de EXportprijs lopen. De award voor bedrijven met meer dan 50 werknemers ging naar Datwyler uit Alken, dat rubberen en aluminium onderdelen produceert voor allerlei sectoren.

Beeld: De drie winnaars van de Voka Exportpijzen, Gianni de Gaspari is tweede van links

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business