Nieuws

Chatapplicaties steken sociale media voorbij

Chatapplicaties overstijgen sociale media in populariteit. Er zijn meer actieve gebruikers, en dat aantal blijft stijgen.

 
Lang leek het alsof sociale media met de scepter zwaaiden in het digitale landschap. Al jaren verliezen ze echter massaal terrein aan messaging-applicaties zoals Whatsapp of Facebook Messenger. Sinds dit jaar hebben de top vier chat-apps dan ook wereldwijd meer gebruikers dan de vier grootste sociale media.
 
Dat zegt Business Insider. In 2015 was er nog een gelijke stand tussen beide media, maar inmiddels konden chatapplicaties de impasse overstijgen door een explosieve groei in gebruikersaantallen. De top-applicaties in kwestie zijn Whatsapp, Facebook Messenger, WeChat en Viber. Samen zijn ze goed voor bijna 3 miljard maandelijkse gebruikers, terwijl Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram blijven steken op een slordige 2,5 miljard.
 

Bron: BI Intelligence
 
Dat is niet helemaal verwonderlijk. De afgelopen jaren draaiden chat-applicaties niet meer alleen om communiceren met vrienden of familie, maar onder andere ook om het communiceren met bedrijven, chatbots, de klantendienst, of webshops. Een heel ecosysteem ontplooide zich rond de applicaties, en er wordt verwacht dat de opmars van de chat-app zal doorzetten, zolang dat ecosysteem zich verder ontwikkelt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business