Nieuws

VMware brengt clouddienst op AWS uit

Opgepast, IBM, Google en Microsoft: AWS en VMware bundelen de krachten. Een nieuwe cloudservice moet meer enterprise-bedrijven aantrekken naar een hybride cloudomgeving op basis van AWS en VMware.

 
De twee bedrijven slaan de handen in elkaar om een combinatie van on-premise en publieke cloud te vereenvoudigen. Onder andere houdt de overeenkomst in dat VMware een clouddienst op AWS aanbiedt, op basis van de vSphere-software, waardoor klanten applicaties op een privé-, publieke of hybride cloud kunnen draaien.
 
Kort uitgelegd: de nieuwe dienst betekent dat gebruikers virtualisatiesoftware van VMware kunnen gebruiken om applicaties te draaien op de AWS-cloud. Daarmee kunnen klanten de eigen, on-premise infrastructuur door middel van VMware-software gebruiken, en tegelijkertijd gebruikmaken van de publieke cloud.
 
De hybride cloud is verwarrend, legt AWS-topman Jeff Barr uit tijdens de aankondiging in San Francisco. Veel enterprise-klanten geloofden dat ze moesten kiezen tussen hun on-premise infrastructuur en de cloud, terwijl het natuurlijk niet zo zwart-wit is. Het VMware en AWS-partnership maakt die keuze overbodig, beaamt Pat Gelsinger, CEO van VMware. “Het biedt het beste van beide werelden”, want klanten kunnen hun investering in de eigen infrastructuur behouden en toch de resources van de publieke cloud benutten.
 
VMware Cloud on AWS, zoals de dienst bekendstaat, wordt rond de helft van 2017 door VMware verdeeld op een on-demand-formule. Prijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business