Nieuws

Microsoft Teams gaat de strijd aan met Slack

Microsoft bereidt de lancering van Microsoft Teams voor, een service die zal concurreren met andere samenwerkingssoftware als Slack.

 
Microsoft maakt zich op om zijn nieuwe samenwerkingssoftware te demonstreren. Binnen het bedrijf liep het project onder de naam “Skype Teams“, maar het wordt dus officieel “Microsoft Teams”. De onthulling zal volgende week op 3 november plaatsvinden, tijdens een evenement waar ook CEO Satya Nadella van de partij zal zijn.
 
Net zoals Slack is Microsoft Teams in essentie een chatservice ontworpen om te gebruiken voor groepssamenwerking in een professionele of educatieve omgeving. Gelekte screenshots op MSPoweruser van het programma hebben al laten zien dat de interface heel wat gelijkenissen vertoont met concurrent Slack. Je kan zowel privéconversaties starten als specifieke kanalen over een bepaald onderwerp aanmaken. Er is de mogelijkheid om documenten te delen en gifs te embedden. Integratie met Skype en Office 365-programma’s als Word en Excel zou ook deel uit maken van het pakket.
 

 
Verder laat Microsoft Teams ook toe om video chats te bewerkstelligen en om threaded conversaties te voeren waarbij gebruikers direct kunnen reageren op een bepaald bericht, net zoals in Facebook. Microsoft heeft nog niet publiekelijk aangekondigd dat het aan nieuwe samenwerkingsservice werkt, maar er is al een aanmeldingspagina opgezet die gebruikt wordt door het bedrijf om de software te testen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business