Nieuws

Epsons ‘papierlab’ komt naar Europa

De Epson PaperLab werd vorig jaar al voorgesteld in Japan. Nu maakt Epson bekend dat een prototype van het papierrecyclage-toestel ook in Europa officieel wordt voorgesteld aan het publiek.

 

Met de PaperLab kunnen bedrijven papierafval, zoals documentsnippers, recycleren tot nieuw papier. Oud papier wordt vernietigd, gereduceerd tot papiervezels, en met zo weinig mogelijk water omgezet in verse vellen. Zo wordt het niet alleen mogelijk om doorsnee vellen te produceren, maar ook visitekaartjes, gekleurd papier en zelfs papier met een geur. De PaperLab kan volgens Epson binnen drie minuten een nieuw vel produceren, wat neerkomt op een totale snelheid van veertien A4-vellen per minuut.

[related_article id=”168149″]

Het toestel kadert in Epsons ambities rond milieuvriendelijkheid. Door zelf papier te recycleren kunnen bedrijven zorgen voor minder CO2-uitstoot en wordt er bespaard op de logistieke kosten van afvalverwerking. Bovendien wordt er minder water gebruikt ten opzichte van een traditioneel recyclagesysteem, aldus Epson.

Prototype

Na Japan wordt de PaperLab nu ook voorgesteld in Europa. De onthulling staat gepland voor maart volgend jaar, op de CeBIT-conferentie in Hannover. Daar zal het apparaat worden gedemonstreerd onder het oog van Minoru Usui, directeur van Epson Global. Het gaat om een prototype, aangezien de PaperLab nog niet op de markt is gebracht.

 

Een richtprijs voor de PaperLab wil Epson dan ook nog niet kwijt. Ars Technica schatte het kostenplaatje op meer dan 50.000 pond, wat van de PaperLab een apparaat maakt voor de ‘groten’. Wanneer de PaperLab beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business