Nieuws

Yoast SEO plug-in komt naar Magento

De bekende Yoast SEO plug-in voor WordPress krijgt een versie voor het e-commerceplatform Magento.

Wie zijn webshop hoog wil laten eindigen in de resultaten van zoekmachines, moet met heel wat zaken rekening houden. Onder de noemer Search Engine Optimization bevinden zich vele, vaak technische trucjes om webpagina’s gemakkelijker gevonden te laten worden door, voornamelijk, Google.

Plug-in

Een van de bekendere SEO hulpjes komt van het Nederlandse Yoast. De Yoast SEO plugin bestaat al vele jaren voor WordPress en is er zelfs uitgegroeid tot een van de populairste toevoegingen (of plug-ins) voor het platform. De WordPress plug-in bestaat in zowel een gratis versie als een betalende versie.

Naast zoekmachineoptimalisatie biedt de Yoast SEO plug-in ook real-time contentanalyse van websitepagina’s: je krijgt dan te zien welke SEO-aspecten van de pagina beter kunnen. Daarnaast geeft Yoast een visueel voorbeeld van hoe je pagina of website getoond zal worden in de Google zoekresultaten.

De Yoast SEO plug-in was lange tijd exclusief voor websites die draaien op WordPress, maar daar komt dus verandering in, laat Yoast weten.

Magento 2

Yoast kondigt op de eigen website aan dat het, samen met partner MaxServ, werkt aan een versie van hun SEO plug-in die geschikt is voor Magento. De plug-in zal er enkel komen voor de nieuwste versie 2 van Magento, dat eind 2015 beschikbaar kwam.

Over wanneer de plug-in voor Magento het levenslicht zal zien, laat de plug-inmaker zich nog niet uit. Of de plug-in gratis zal zijn, is evenmin niet duidelijk.

Wel is zeker dat wat betreft functionaliteit de basis zal bestaan uit de real-time contentanalyse van de huidige plug-in voor WordPress. De code hiervoor werd vorig jaar volledig herschreven in JavaScript, waardoor deze nu gemakkelijk hergebruikt kan worden in andere contentmanagementsystemen naast WordPress, zo stelt Yoast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business