Nieuws

Loopt Yahoo 4,83 miljard dollar mis door hacks?

De overname van Yahoo door Verizon staat op losse schroeven, maakt een woordvoerder bekend. Door twee massale hacks is de toekomst van de deal onzeker.

Vorig jaar kwam Yahoo twee keer in het nieuws met de boodschap dat cybercriminelen aan de haal waren gegaan met miljoenen gebruikersgegevens, zoals wachtwoorden, e-mailadressen en geboortedata. De hacks deden het imago van het internetbedrijf allesbehalve goed, maar kwamen vooral ongelegen omdat Yahoo op het punt stond overgenomen te worden door Verizon. Volgens Reuters is er twijfel of die deal doorgaat.
 
Wanneer een Verizon-woordvoerder op een conferentie gevraagd werd of de overeenkomst nog op tafel lag, liet die weten dat er geen garanties waren. “Ik kan hier vandaag niet met zekerheid zeggen dat het het één of het andere is omdat we het nog niet weten,” zei Marni Walden, president van productinnovatie bij Verizon. “We denken dat het minstens nog weken zal duren, maar willen de zaak niet laten aanslepen.”
 
De hacks die het afgelopen jaar bekend werden gemaakt, vonden plaats in 2013 en 2014, maar kwamen pas jaren later aan het licht. Bovendien werd gespeculeerd dat Yahoo aanvankelijk had geprobeerd om de eerste hack te verzwijgen. Dat, in combinatie met de totale reputatieschade, kan ervoor zorgen dat Verizon de voorwaarden van de deal nog aanpast, een vermindering eist van de originele vraagprijs van 4,83 miljard dollar of helemaal afziet van de overname. Dat laatste is echter niet heel waarschijnlijk, volgens deskundigen. Verizon ziet heil in Yahoo’s profijtelijke advertentie-business en diens waarde blijft ook na de hacks enigszins overeind.
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/169213/hoe-yahoo-account-verwijderen/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business