Nieuws

Parijs haalt Berlijn in als Europese metropool voor start-ups

Voor het eerste werd in de Franse hoofdstad meer geïnvesteerd in lokale start-ups, dan in Berlijn. De totale som evenaart bijna de investeringen die Londense start-ups mochten opstrijken.

 
Als start-up trek je maar beter naar de hoofdsteden in Europa; vooral in Londen, Berlijn en Parijs bestaat er een bloeiende start-upcultuur waarin startende bedrijven veel geld kunnen aantrekken. Op het gebied van investeringen staat Londen voorlopig nog op nummer één, maar Parijs is bezig aan een inhaalmanoeuvre, zegt Business Insider UK.
 
De cijfers uit een studie van CB Insights suggereren dat de investeringen in start-ups in de Franse hoofdstad bijna evenveel bedroegen als die in Londen. Dat werd voornamelijk duidelijk in het derde kwartaal van 2016, wanneer maar liefst 803 miljoen euro werd geïnvesteerd. Daarmee haalt Parijs voor de eerste keer in 2016 Berlijn in, dat 433 miljoen euro kon binnenhalen, en komt het op een tweede plaats te staan. Het totaal van investeringen komt slechts 58 miljoen euro te kort om start-uphub van het Verenigd Koninkrijk van de troon te stoten, en komt dus verrassend dicht in de buurt.

Bron: CBI Insights
 
De 803 miljoen euro die werd geïnvesteerd, ging naar 65 bedrijven in Parijs. Cloudbedrijf OCH.com kon daarvan het grootste deel opstrijken die 261 miljoen binnenhaalde.
Onder de supporters van Franse start-ups vinden we onder andere voormalig CEO van Cisco, John Chambers, die eerder nog zei dat hij Frankrijk in de positie zag van Europees leider op het gebied van technologie. “Frankrijk is het land waar ik op zou wedden, meer dan eender welk land in Europa,” zei Chambers.
 
In eigen land wordt minder geïnvesteerd in starters: vorig jaar brachten investeringen in Belgische start- en scale-ups zo’n 295 miljoen euro op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business