Nieuws

Slack lanceert langverwachte enterprise-editie

Twee jaar na de start brengt Slack eindelijk een enterprise-editie van het chatplatform uit. De versie richt zich op “grote, complexe bedrijven” en bestaat uit verschillende, autonome chatomgevingen die met elkaar verbonden blijven.
  Slack Enterprise Grid is in essentie een flexibele en schaalbare versie van de standaardapplicatie die eind vorig jaar meer dan 4 miljoen gebruikers telde. In de enterprise-versie van de applicatie kan een onbeperkt aantal ‘workspaces’ of chatomgevingen worden opgestart die “eender welke afdeling, team, locatie of groep binnen de organisatie kan samenbrengen”. Dat kan omdat de chatomgevingen met elkaar gelinkt zijn zodat kanalen onderling gedeeld kunnen worden, en gebruikers over het hele bedrijf bereikt kunnen worden. Bijvoorbeeld kan de marketingafdeling binnen hun chatomgeving afgezonderde gesprekken voeren, maar wanneer nodig ook iemand van HR betrekken in de conversatie. De structuur moet weerspiegelen hoe grote bedrijven werken, schrijft Slack. Voorheen moesten enterprises zich behelpen met compleet aparte omgevingen en gebruikers toevoegen of verwijderen naar gelang hun takenpakket.

Centrale controle en extra's

Voor het beheer van Slack Enterprise maken bedrijven gebruik van het gecentraliseerde controlepaneel. IT-admins krijgen de controle over privacy- en security-gerelateerde zaken in de bedrijfswijde applicatie, maar indien nodig kunnen werkomgevingen apart worden beheerd, bijvoorbeeld om te bepalen hoe ver de conversatiegeschiedenis wordt bewaard. Naast de nieuwe features kunnen klanten rekenen op extraatjes zoals 24/7 ondersteuning en 1 TB opslagruimte per gebruiker. Aan het hele pakket hangt natuurlijk een prijskaartje, maar Slack geeft tot nu toe geen richtprijzen mee. Wat een bedrijf zal betalen, is waarschijnlijk afhankelijk van het aantal gebruikers en het soort contract dat wordt afgesloten. Het is aannemelijk dat prijzen iets hoger liggen dan Slacks premiumformule die begint vanaf 12 euro per gebruiker.

Samenwerking met SAP

Samen met de lancering van Enterprise Grid kondigt Slack ook nog aan dat het een samenwerking aangaat met enterprisesoftwareleverancier SAP. SAP maakt binnenkort enkele bots beschikbaar die exclusief op de Grid-versie van het Slack-platform werken. Voorlopig gaat het om een bot voor de Concur-applicatie om uitgaven te bewaren en HR-software SuccessFactors, maar het aanbod zou snel worden uitgebreid.   De samenwerking met bedrijven als IBM en SAP zou Slack een beentje voor kunnen geven in de strijd tegen Microsofts concurrerende chatapplicatie. Hoewel Slack de concurrentie van Microsoft Teams verwelkomde, lijkt het jonge bedrijf diens hete adem in de nek te voelen. De introductie van Slack Enterprise Grid is Microsoft chatapplicatie - die spoedig uit de bètafase zal rollen - nog net voor. Een nipte timing dus, die ervoor moet zorgen dat enterprises net voor de release van Microsoft Teams toch nog zouden kiezen voor Slack.   //www.smartbiz.be/nieuws/168853/microsoft-teams-opent-jacht-op-slack/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business