Nieuws

Skype kapt met betalende wifi-dienst vanaf 31 maart

Gebruikers van Skype WiFi zullen tegen eind maart afscheid moeten nemen van de internetdienst - hoewel de functie anno 2017 wellicht door weinigen echt zal gemist worden.

 
Op 31 maart maakt Skype komaf met zijn wifi-functie –  Skype WiFi – waarmee gebruikers tegen betaling gebruik konden maken van publieke hotspots om gebruik te maken van een internetverbinding. Toen de functie werd geïntroduceerd, lagen de prijzen die Skype aanrekende doorgaans een stuk lager dan die van de hotspot-providers, een voordeel dat met de komst van goedkope, mobiele data-abonnementen niet echt relevant meer is. Het bedrijf brengt gebruikers op de hoogte van de stopzetting via een e-mail en een beknopte melding op de website:
 
“Na 31 maart is Skype WiFi niet langer beschikbaar. Als je nog altijd de Skype WiFi-applicatie geïnstalleerd hebt na deze datum, zal die niet langer helpen met het vinden en gebruiken van hotspots.”
 
Het geld dat gebruikers hebben opgeladen, kan nog worden gebruikt om via Skype te bellen naar landlijnen en mobiele telefoons. Indien gebruikers hun credit op die manier niet willen opgebruiken, kunnen ze contact opnemen met de klantendienst, hoewel Skype voorzichtig rond het woord ‘terugbetaling’ danst.

Nutteloos

In het bericht wordt beschreven hoe Skype een einde maakt aan de WiFi-functie om zich te concentreren op de kernfuncties van het chatprogramma. Nu Skype geïntegreerd wordt in diverse toepassingen, zoals de Microsof Surface Hub of de connected car van Volvo, en nog steeds een overdonderend succes geniet met Skype for Business, zou het bedrijf zich richten op deze meer centrale functies.
 
In praktijk lijkt Skype WiFi echter zijn nut te hebben voorbijgestreefd. Sinds de lancering in 2009, moest de app gestaag aan waarde inboeten. Gebruikers die onderweg zijn kunnen nu eenvoudiger op mobiel internet: oftewel rechtstreeks via hun smartphone, oftewel via hun computer, met hun smartphone als persoonlijke hotspot. Bovendien zijn ook de prijzen van mobiel internet drastisch gedaald, waardoor Skype uiteindelijk zijn prijsvoordeel kwijt speelde.

Microsoft WiFi

Microsoft lijkt wel een stok achter de deur te houden, en stelde in 2015 een ei zo na identieke dienst voor, onder de naam Microsoft WiFi. Net zoals met Skype WiFi, biedt de dienst een mobiele wifi-verbinding tegen betaling. Wat Microsoft plant met de toepassing is nog niet helemaal duidelijk. De bijbehorende app lijkt tot nu toe exclusief voor Windows-pc’s beschikbaar te zijn in de App Store, maar de website van de dienst is nog onder constructie.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/169677/chatplatform-amazon-chime-microsoft-skype/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business