Nieuws

Blokker Holding zet Belgische Maxi Toys te koop

Blokker Holding zet zijn Belgische speelgoedketen Maxi Toys in de etalage. Het bedrijf wordt in de huidige reorganisatie niet opgenomen in Intertoys, maar van de hand gedaan.

Blokker Holding kondigde in juni een herstructurering van zijn speelgoedafdeling aan. Bart Smit en Toys XL verdwijnen van het toneel: de online platformen van beiden worden opgedoekt en in de plaats daarvan vindt de verkoop plaats onder de vlag van Intertoys.

In België wordt ook de speelgoedwinkel Maxi Toys verkocht, zo melden meerdere bronnen aan De Tijd. Het bedrijf, dat nu twintig jaar deel uitmaakt van Blokker Holding, verkoopt online in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland. In deze contreien baat Maxi Toys in het totaal zo’n tweehonderd filialen uit, en draait het naar verluidt een omzet van ongeveer 250 miljoen euro, met een brutowinst tussen de 12 en 14 miljoen euro.

De herstructurering in Nederland gaat overigens niet zonder slag of stoot. Een twintigtal franchisers van Intertoys trokken al naar de rechter om te protesteren tegen de ombouw van Bart Smit- en Toys XL-winkels in hun buurt. Zij vrezen te veel concurrentie te ervaren van identiek dezelfde winkels die in hun regio gelegen zijn.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/167286/blokker-opent-marktplaats-voor-externe-verkopers/

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business