Nieuws

Foxconn plant miljardenbod voor Toshiba’s chip-divisie

Toshiba's chipdivisie staat te koop, en dat wekte de interesse van verschillende partijen. Ook Foxconn zou een bod voorbereiden.

 
Foxconn, de Taiwanese smartphonefabrikant die onder andere ook iPads en iPhones maakt, heeft er volgens insiders ruim 25 miljard euro voor over om Toshiba’s chipafdeling over te nemen. Dat weet de Wall Street Journal.

Chip-divisie te koop

Toshiba zocht naar een mogelijke overnemer nadat het in financiële moeilijkheden geraakte aan het begin van dit jaar. Het Amerikaanse dochterbedrijf Westinghouse Electric werkte het hele bedrijf in de schulden, waardoor Toshiba zich genoodzaakt zag om niet alleen de afdeling failliet te verklaren, maar ook de succesvolle chip-divisie op de markt te gooien. Toshiba’s chip-afdeling produceert onder andere NAND-flashgeheugen en andere hardware dat afzonderlijk wordt verkocht, maar ook door fabrikanten wordt afgenomen om rechtstreeks in hun producten te verwerken.

Buitenlandse bieders

Foxconn is niet de eerste die zijn interesse laat blijken. Ook het Zuid-Koreaanse SK Hynix en het Amerikaanse Broadcom deden al een voorlopig bod, maar bleven daarbij naar verluidt rond de 17 miljard euro. Het bod dat Foxconn voorbereidt, lijkt dan ook meteen een stuk hoger te liggen dan dat van zijn concurrenten. Dat Toshiba toch niet meteen overstag gaat, kan te maken hebben met het internationale karakter van de huidige bieders. Zowel Toshiba als de Japanse overheid lieten weten dat ze op zoek zijn naar inheemse kopers om de chip-afdeling in eigen land te houden.
 
Foxconn, ook wel bekend als Hon Hai, produceert hardware voor enkele van ‘s werelds bekende technologiemerken, waaronder Apple en BlackBerry. In 2016 nam de multinational nog Microsofts feature phone-afdeling over via FIH Mobile, een van Foxconns dochterbedrijven.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business