Nieuws

Etsy introduceert nieuw online platform ‘voor makers’

Etsy lanceert een DIY- en craft-webshop waar bezoekers terechtkunnen voor alle knutselbenodigdheden.

Het Etsy-platform staat al jaren bekend als online marktplaats waar professionele of semiprofessionele verkopers hun producten kunnen aanbieden. Vaak gaat het om handgemaakte artikelen, zoals juwelen, kleding of decoratie. Dat DIY-karakter zet Etsy door in een tweede online shop: Etsy Studio.

‘Voor makers’

Etsy Studio moet de centrale plaats worden om craftmaterialen en -gereedschappen te kopen of verkopen: ‘een platform speciaal voor makers’, aldus Etsy. Tot nu toe worden zulke benodigdheden ook op het algemene Etsy-platform verkocht, maar daar moet de focus komen te liggen op de afgewerkte producten.

Op Etsy Studio worden niet alleen breiwol of kralen aangeboden, maar is het platform ook gevuld met materialen voor 3D-printers, fotografie, elektronica, beeldhouwen, en meer. Daarnaast zijn er op moment van schrijven een zeventigtal tutorials beschikbaar om een eigen DIY-project te starten.

Cirkel

Het nieuwe platform maakt dat Etsy misschien wel een lucratieve handel creëert waarbij zijzelf het grootste deel van de winst kan opstrijken: doe-het-zelvers kunnen op Etsy Studio materialen kopen, en de resultaten verkopen op Etsy, waarna ze opnieuw materialen nodig hebben en het hele verhaal opnieuw begint.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/166813/miljoenen-bestellingen-op-etsy-wekenlang-verhinderd-door-storing-worldpay/

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business