Coolblue haalt 28 procent omzet uit België

Coolblue haalde vorig jaar 28 procent van zijn omzet uit de Belgische markt; een mooi resultaat voor de online retailer.

Coolblue kon vorig jaar een omzet optekenen van in totaal 857 miljoen euro. Dat blijkt uit een nieuw jaarrapport dat het Financieele Dagblad in handen kreeg. Daarvan kwam 28 procent, of 242 miljoen euro, uit België. In 2015 was de opbrengst uit België nog 178 miljoen euro.

De omzet op de thuismarkt van de Nederlandse online retailer groeide met 63 procent – van 377 miljoen euro naar 615 miljoen euro – tussen 2015 en 2016. Dit is nog steeds de grootste markt voor Coolblue, met 72 procent van de totaalomzet. Op de Belgische markt legde Coolblue echter ook mooie cijfers voor: een groei van 63 procent zorgde ervoor dat er 242 miljoen euro omzet werd gedraaid.

Wallonië

Ondertussen werkt de online retailer ook aan expansie. Uit vacatures voor een ‘Franse Woordverwonderaar‘ blijkt dat Coolblue op zoek is naar Franse medewerkers om de Waalse markt in te palmen. Op dit moment wordt er al wel bezorgd in de Franstalige helft van ons land, maar zijn de website en de klantendienst van Coolblue nog steeds in het Nederlands.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/167667/mysterieus-winkelconcept-moet-paradepaardje-coolblue-worden/

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business