Blokker Holding verkoopt alle winkelformules behalve Blokker

Blokker Holding concentreert zich enkel nog op de Blokker-keten en plant vijf van zijn winkelformules te verkopen. Online platform Nextail blijft de e-commercedrijfkracht voor alle ketens.

Blokker Holding maakte deze ochtend bekend dat het vijf van zijn ketens van de hand doet. Dat betekent dat Intertoys – en daarmee de nog te sluiten Bart Smit en Toys XL – Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker te koop worden gezet. Om in de roerige retailmarkt overeind te blijven is focus nodig, vindt het moederbedrijf. Daarom gaat de holding door met alleen Blokker en online platform Nextail.

E-commercebureau

In het persbericht meldt Blokker Holding dat overkoepelde e-commerce-organisatie Nextail ‘een belangrijke online en e-commercedrijfkracht voor Blokker in Nederland en België en – naar verwachting – voor de te verkopen winkelbedrijven en mogelijke externe partijen’ kan zijn.  Het bedrijf vertelt verder aan onze Nederlandse collega’s bij Twinkle:

‘De succesvolle online organisatie Nextail blijft belangrijk voor de omnichannel strategie van Blokker. De expertise en het technische netwerk van Nextail wordt naar verwachting op basis van SLA’s (service level agreements) ook aangeboden aan de te verkopen onderdelen en derde partijen. De ontwikkeling van de markplaats ‘Nextail Connect’ wordt voortgezet om het online aanbod van Blokker.nl verder te versterken.’

Focus op Blokker

De winkels van Blokker worden dit jaar verder omgebouwd,  met een directe koppeling met de online platformen. Zo’n 400 vestigingen gaan mee in het ‘nieuwe’ bedrijf, wat betekent dat 100 Nederlandse en 69 Belgische filialen de deuren sluiten. Daarmee worden 1.900 jobs geëlimineerd in de komende twee jaar. Nog eens 13.500 werknemers werken voor de ketens die Blokker te koop zet.

‘We weten dat deze mededeling een grote impact zal hebben op onze werknemers,’ zegt CEO Casper Meijer in een statement. ‘Dit zijn verreikende maar nodige maatregelen die ervoor zullen zorgen dat Blokker voor klanten belangrijk is en zal blijven door een rijk gamma online en in de winkels. En we zijn ervan overtuigd dat onze andere retailvormen een goede toekomst tegemoet gaan met een nieuwe eigenaar.’

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste e-commercenieuws? Like Twinkle België op Facebook!

 


 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business