VMWare ondersteunt virtualisatie-software op Microsoft Azure

Virtuele desktop- en applicaties op VMWare Horizon Cloud zullen ook op Microsoft Azure te draaien zijn. Met de integratie wil VMWare zijn flexibiliteit voor klanten verhogen.

 
VMWare heeft aangekondigd dat het zijn Horizon Cloud desktop- en applicatieworkloads zal ondersteunen op Microsoft Azure. “De toevoeging van VMWare Horizon Cloud op Microsoft Azure plaats VMWare in een uniek positie om klanten verschillende infrastructuur-opties aan te bieden voor virtuele desktops en applicaties, met de flexibiliteit om te schakelen tussen verschillende platformen,” zegt Sumit Dhawan, senior vice president en general manager van end-user computing bij VMWare.

Partnerruil

Als onderdeel van de samenwerking zullen klanten kunnen kiezen of ze hun virtuele programma’s op een publieke cloud op VMWare willen draaien of op Microsoft Azure, of voor een combinatie gaan via een hyperconverged infrastructure waarbij ze ook hun eigen infrastructuur kunnen gebruiken. “Dit is een voorbeeld van hoe VMWare opnieuw zijn cross-cloud strategie ten uitvoer brengt en innovatie toevoegt aan de desktop-as-a-service categorie die het zelf op de kaart heeft gezet in 2009,” aldus Dwahan.
 
De samenwerking maakt deel uit van VMWare’s ambitie om beheerde desktops op meerdere publieke clouds aan te bieden, maar toont ook aan dat het zijn prioriteiten heeft verlegt qua partnerships. VMWare tekende immers eind 2016 nog een samenwerkingsverband uit met Amazon Web Services waarbij die laatste de primaire publieke cloud-partner zou worden om VMWare-services te hosten. VMWare is ondertussen duidelijk van gedachten veranderd over die relatie.
 
Het bedrijf zal als eerste virtuele applicaties op Azure ondersteunen, een mogelijkheid die men in de tweede helft van 2017 zal uitrollen. Begin 2018 zullen dan virtuele desktops volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business