Apple werkt aan chip voor AI-toepassingen

Een toegewijde chip voor beeldherkenning en augmented reality moet ervoor zorgen dat de iPhone of iPad ook in de toekomst vlot draait.

 
Apple werkt aan een gespecialiseerde chip die ingezet kan worden voor artificiële intelligentie-toepassingen. De chip wordt de ‘Apple Neural Engine’ genoemd, en moet dienen om AI-taken te draaien op mobiele toestellen.

Taken opsplitsen

Vooral toepassingen die veel rekenkracht nodig hebben, zoals beeld- of spraakherkenning of augmented reality-applicaties vergen veel van de zelfs beste processor, wat de prestaties van een smartphone niet ten goede komt. Met de toegewijde chip wilt Apple zulke intensieve taken integraal door de AI-processor opvangen, terwijl de conventionele processor en graphics-chip de overige operaties voor zijn rekening neemt. Dat zou zowel de prestaties als het batterijleven van het toestel een boost geven.
Eenzelfde principe hanteren bijvoorbeeld ook de laatste reeks Snapdragon-chips van Qualcomm, die een aparte module hebben voor AI-taken, en gebruikte ook Google al gespecialiseerde AI-chips in zijn datacenters.

Experimenteren

De chip komt nog niet meteen op de markt. Op dit moment experimenteert Apple naar verluid met enkele prototypes, rapporteert Bloomberg. Wanneer de testen succesvol blijken, zal de chip wellicht worden ingebouwd in iPhones en iPads.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/170766/techreuzen-kopen-massaal-startups-race-om-ai/
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business