Adobe maakt van je smartphone een gratis scanner

Adobe lanceert een gratis app waarmee je documenten in kan scannen met de camera van je smartphone.

 
Adobe Scan laat toe om foto’s te nemen van documenten en die om te zetten in pdf’s. Op zich is dat niets nieuws onder de zon, maar de bijkomende functies maken van Adobe’s app toch iets bijzonders. De app wordt namelijk voorzien met Optical Character Recognition (OCR), een vorm van beeldherkenning dat tekst kan identificeren. De slimme functie wordt aangedreven door Adobe’s AI- en machinelearning-functionaliteit, Sensei, en maakt het mogelijk om de gefotografeerde tekst te doorzoeken, markeren of te voorzien van opmerkingen.
 
Zulke AI-functies bestaan ook in andere apps, maar vaak enkel in een betalende formule. Dat Adobe een gratis variant aanbiedt, kan het een voorsprong geven op de markt.

Hands-on

Een kleine test wijst uit dat de app doet wat het belooft. De documenten worden automatisch gescand wanneer de camera op de tekst wordt gericht, en worden vervolgens vanzelf bijgesneden en bewerkt tot een leesbare scan. Eenmaal de scan is gemaakt, duurt het nog een minuutje tot de tekst wordt herkend en de pdf in de cloud wordt opgeslagen. Wanneer we enkele termen zoeken in de tekst, worden die allemaal op de juiste plaats teruggevonden. Niet spectaculair; wel handig.
 
Adobe Scan is vanaf deze week beschikbaar voor Android en iOS.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business