Belgische chauffeurs vervoeren pakjes voor gratis benzine

Total en de Belgische start-up Hytchers zetten automobilisten in als bezorgers. In ruil kunnen de chauffeurs sparen voor een gratis tankkaart.

55 tankstations

Hytchers is niet voor de first of last mile, benadrukt het bedrijf, maar voor het vervoer daartussen. De start-up organiseert in samenwerking met Total een proef in 55 tankstations waarbij Belgische automobilisten zich via de Hytchers-app gratis kunnen registreren als bezorger. De tankstations fungeren als ophaal- en leverpunten: zo leveren de chauffeurs geen pakjes aan huis, maar vervoeren ze ze tussen de verschillende Total-stations op hun route. Voor elke levering verzamelen automobilisten punten die ze kunnen inruilen voor gratis brandstof ter waarde van 15 euro.

Niet langer dan 4 dagen

Webwinkeliers kunnen op hun beurt een beroep doen op de crowdshipping-dienst om pakjes binnen België te vervoeren. Tot nu toe zijn ze daarvoor genoodzaakt om hun pakjes zelf af te geven in een Total-tankstation, hoewel een ophaaldienst nog op het programma staat. Prijzen beginnen van 1 euro voor een levering over een afstand van 30 km, na 30 km betaal je per kilometer 0,03 euro. Een levering die 100 km moet overbruggen kost je dus bijvoorbeeld 3 euro.

Een pakje is volgens Hytchers gedurende de proefperiode maximaal vier dagen op weg, wat niet echt snel is, maar klanten kunnen indien gewenst ook gewoon zelf gaan ophalen in het Total-tankstation.

De app voor chauffeurs is momenteel beschikbaar voor iOS; de Android-versie zit nog in een beta-fase.

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business