Nieuws

Orange krijgt toegang tot Brussels kabelnetwerk SFR

Telenet mag de Brusselse kabelprovider SFR overnemen, op voorwaarde dat ook Orange binnen enkele maanden na het afronden van de deal zijn diensten via het netwerk mag aanbieden.

 
Een half jaar na de aankondiging van de overname van Coditel Brabant SFR door Telenet, keurt de Belgische Mededingingsautoriteit de deal goed. Dat meldt de BMA zelf in een persbericht. Eind december 2016 raakte bekend dat Telenet eigenaar zou worden van het vroegere Numericable voor 400 miljoen euro. Dankzij de overname kan de Mechelse kabelprovider zijn activiteiten uitbreiden naar de hele Brusselse regio. Ook enkele gemeenten in het Groothertogdom Luxemburg komen in het vizier.
 
Als voorwaarde voor de goedkeuring van de overname moet Telenet “mededingingsbeperkende gevolgen vermijden”. Concreet moet de provider ook Orange toegang geven tot het nieuw aangekochte kabelnetwerk. De BMA stelt iemand aan om na te gaan of Telenet zijn verbintenis naar Orange toe correct nakomt. Telenet meldt van zijn kant dat Orange binnen de vier maanden na de voltooing van de overname toegang zal krijgen tot het SFR-kabelnetwerk. Orange is sinds midden 2016 actief als concurrent van Telenet, nadat die laatste zijn kabelinfrastructuur eindelijk openstelde voor derden.
 
Telenet ziet de overname van SFR als een stap in de richting om een volwaardige nationale speler te worden. Wie in SFR-gebied woont, krijgt binnenkort de mogelijkheid om in te tekenen telecom- en mediaproducten van de provider. Of ook Orange meteen eigen diensten zal aanbieden, weten we niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business