Virtuele assistent Cortana vergelijkt retailers om laagste prijs te vinden

Microsoft virtuele assistent, Cortana, gaat gebruikers helpen om geld te besparen tijden het online shoppen.

Cortana krijgt er een functie bij. De virtuele assistent van Microsoft is binnenkort niet meer alleen bruikbaar voor oproepen van informatie, maar gaat ook automatisch de goedkoopste prijs op het web opsnorren. Microsoft startte een pilootproject waarbij gebruikers zo verzekerd zijn van de laagste prijs.

Laagste prijs

De functie werkt zoals andere Cortana-features, laat Microsoft weten in een blogpost. Wanneer de gebruiker een productpagina bekijkt in de Edge-browser, zoekt Cortana in de webshops van ondersteunde retailers naar identieke opties aan een lagere prijs. Als het product wordt gevonden, verschijnt het Cortana-icoon in de adresbalk. De gebruiker kan vervolgens op het icoon klikken om de verschillende opties te bekijken, en kan meteen doorklikken naar een andere handelaar.

 

Foto: Microsoft

 

De feature is beschikbaar voor de gebruikers die de Creators Update op Windows 10 hebben binnengehaald en wordt eerst uitgetest met een klein aantal Amerikaanse retailers. Tot nu toe neemt Cortana 14 webshops in beschouwing, waaronder Amazon, eBay en Walmart. Het aantal retailers zou wel stijgen in de komende maanden, volgens Microsoft.

Andere factoren

De tool zorgt er dus voor dat handelaars aan elkaar worden gemeten op het gebied van prijzen, maar natuurlijk is dat niet de enige factor die speelt. Gebruikers kunnen er nog steeds voor kiezen om een product te kopen aan een hogere prijs bijvoorbeeld omdat ze een webshop vertrouwen, het retourbeleid flexibeler is of er lagere verzendingskosten worden geboden. Met die factoren houdt Cortana voorlopig nog geen rekening.

 

 


 

businesscortanaedgemicrosoftvirtuele assistentWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals