Nieuws

AI creëert 2,8 miljoen jobs en genereert 1,1 biljoen dollar

Artificiële intelligentie zal de komende jaren een hoop nieuwe jobs creëren en voor extra omzet zorgen.

 
Salesforce en IDC hebben een rapport gepubliceerd waarin de impact wordt bekeken die artificiële intelligentie de komende jaren zal hebben op de bedrijfswereld. Volgens de firma’s zal AI maar liefst 800.000 jobs rechtstreeks creëren, terwijl AI tussen 2017 en 2021 indirect twee miljoen jobs creëert. In totaal zal de omzet met 1,1 biljoen dollar stijgen dankzij Customer Relationship Management (CRM)-gerelateerde AI-activiteiten.
 
“De combinatie van toegenomen computerkracht, big data en doorbraken op het vlak van machine learning zorgt ervoor dat artificiële intelligentie de levens van werknemers zal veranderen, zeker in bedrijven die al CRM-technologie gebruiken. AI helpt bedrijven om productiever te zijn in hun ontwikkeling van betekenisvolle connecties met klanten,” vertelt Robert Wickham van Innocation en Digital Transformation op Salesforce APAC.
 

Conservatieve voorspelling

Deze getallen lijken op het eerste zicht overdreven, maar volgens IDC zijn het conservatieve voorspellingen. Dat komt doordat bedrijven hun omzet zal stijgen doordat ze minder uitgaven hebben nadat hun bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd. Salesforce schat dat 265 miljard dollar van de voorspelde 1,1 biljoen dollar extra omzet via deze weg zal komen.
 

Investeringen

Uit de studie blijkt dat 2018 een belangrijk jaar wordt voor artificiële intelligentie. 40 procent van de ondervraagde organisaties wil de komende twee jaar investeren in AI. Hierbij zullen de meeste organisaties inzetten op geavanceerde numerieke analyse (31 procent). 30 procent van de bedrijven wil investeren in spraakherkenning, terwijl 27 procent van de ondervraagden naar tekstanalyse verlangt. Verder heeft zo’n 25 procent van de firma’s zijn zinnen gezet op machine learning.
 
Vorig jaar spendeerden bedrijven 8 miljard dollar aan artificiële intelligentie. Dat cijfer zal stijgen naar 46 miljard dollar in 2020. Hierbij zal de Verenigde Staten de voortrekker zijn met een omzetstijging naar 596 miljard dollar van de 1,1 biljoen dollar. Japan volgt het land met 91 miljard dollar en Duitsland zal 62 miljard dollar halen uit AI. Het Verenigde Koninkrijk en Frankrijk sluiten het rijtje af met respectievelijk 55 en 50 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business