Nutanix introduceert virtuele machines met Nvidia-ondersteuning

Nvidia’s GRID-systeem voor grafische acceleratie van virtuele machines komt naar Linux, met dank aan een samenwerking met Nutanix.

 
Nutanix integreert ondersteuning voor Nvidia GRID in zijn Acropolis AHV. Acropolis is een totaalplatform voor gebruiksvriendelijke virtualisatie, gericht op bedrijven klein en groot. GRID staat dan weer voor Graphics Accelerated Virtual Desktops. Grafische acceleratie is een term voor het gebruik van grafische kaarten als ondersteuning voor klassieke processors. Gpu’s lenen zich beter dan cpu’s voor bepaalde werklasten, vooral wanneer er veel parallelle berekeningen nodig zijn. Denk daarbij niet alleen aan het renderen van beelden, maar ook het draaien van complexe simulaties en werken met CAD-programma’s. Zelfs klassieke virtuele machines voor kantoorgebruik worden in theorie responsiever door grafische acceleratie.
 
Concreet biedt Nutanix voortaan virtuele machines aan via Acropolis die naast de nodige processorkracht ook gebruik maken van de extra voordelen van Nvidia’s grafische kaarten. Daarmee stelt de cloudspecialist de eerste zogenaamde ‘kernel-based’-virtuele machines voor met ondersteuning voor virtuele gpu’s. Dankzij de ondersteuning voor Linux-KVM’s komt grafische acceleratie plots beschikbaar voor een aanzienlijk breder gamma van potentiële geïnteresseerden, van cloudgebruikers tot moderne datacenters.
 
De samenwerking tussen Nvidia en Nutanix spitst zich toe op twee specifieke grafische kaarten: de Tesla M10 en de Tesla M60. De M60 ondersteunt zware grafische toepassingen en kan overweg met meer simultane gebruikers dan de iets lichtere M10. Hoe rekenkracht verdeelt wordt over de beschikbare hardware in de cloud, kunnen beheerders rechtstreeks vanuit de Prism-console van Nutanix controleren. Acropolis met ondersteuning voor GRID lanceert nog dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business