Nieuws

Professionele chattool Slack is 5 miljard waard

Slack haalt 250 miljoen aan investeringsgeld op en heeft intussen een geschatte waarde van 5 miljard dollar.

 
Zakelijke chat-applicatie Slack blijft groeien. De populaire tool heeft net een investeringsronde achter de rug waarbij het 250 miljoen dollar binnenhaalde. Intussen heeft het bedrijf achter het programma een geschatte waarde van vijf miljard dollar.
 
Slack is een systeem voor communicatie binnen een bedrijf. Het combineert instant-messaging met groepschatfuncties. Wie de dienst integreert in zijn bedrijf, kan in principe komaf maken met het gros van zijn intern mailverkeer. De eenvoud van de dienst, de mogelijkheid om in beperkte groep te communiceren in kanalen met specifieke doelen en de integratie met Giphy zorgen voor een grote aanhang. De chatdienst werkt via de browser, een Windows-applicatie of mobiele apps.
 
Investeerders gaan er van uit dat Slack Technologies vroeg of laat wordt overgenomen door een grotere speler, of zelf publiek gaat. Er zouden al verschillende overnamegesprekken hebben plaatsgevonden, al draaiden die nooit uit op een succes.
 
Slack heeft meer dan vier miljoen maandelijkse actieve gebruikers, waarvan meer dan een kwart ook daadwerkelijk betaalt voor de dienst. Dat de tool een gat in de markt vult, bewijst ook Microsoft. De nieuwe Teams-toepassing concurreert rechtstreeks met Slack al is de versie van Microsoft op dit moment naar onze mening nog minder praktisch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business