Nieuws

eBay introduceert zoekfunctie op basis van foto’s

Met een update voor zijn app zal eBay het mogelijk maken om producten te vinden aan de hand van een foto.

eBay zet in op visuele ontdekking met twee nieuwe functies die in de pijplijn zitten. Gebruikers van eBays mobiele app krijgen in de loop van dit jaar de mogelijkheid om te zoeken op basis van foto’s. Met behulp van artificiële intelligentie zal het algoritme achter de app op zoek gaan naar de beste match in de miljoenen aanbiedingen die op de online verkoopswebsite staan.

eBay zal twee manieren voorzien om op afbeeldingen te zoeken. Gebruikers zullen foto’s naar de app kunnen uploaden die ze zelf hebben genomen of ergens lokaal hebben opgeslagen. Daarnaast komt er ook ‘Find it on eBay’-functie die zal toelaten om rechtstreeks vanop eender welk sociaal medium een afbeelding te delen met de eBay-app. Om je zoektocht te verfijnen zal je het relevante deel van de foto kunnen aanduiden.

eBay is niet de enige noch de eerste die op beeldherkenning inspeelt om de gebruikservaring van zijn app te verbeteren. Pinterest lanceerde een maand geleden nog een erg gelijkaardige tool, terwijl grootmacht Google zich klaarmaakt om Google Lens op de wereld los te laten en de grenzen van beeldherkenning al even verkent met Google Foto’s.

Met de populariteit van beeldgebaseerde platformen als Instagram en Snapchat is het geen slecht idee van eBay om het gebruikers met de visuele functies nog gemakkelijker te maken een koopje te doen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business