Nieuws

Box tagt voortaan automatisch afbeeldingen

Box integreert de machine vision-technologie van Google in zijn cloudopslagomgeving. Voortaan kan je beelden automatisch laten taggen.

 
Of het nu productfoto’s zijn, foto’s van bedrijfsevenementen of zelfs de kiekjes van je teambuilding: beelden juist taggen is een werk waar zelfs de jobstudent niet blij mee is. Box en Google nemen de saaie taak samen uit mensenhanden, en laten een machine het bandwerk verrichten.
De professionele cloudopslagdienst doet daarvoor beroep op de machine vision-technologie van Google. Die technologie is in staat te herkennen wat er op afbeeldingen staat. Ze voegt er tags aan toe en kan in theorie zelfs een bijschrift in de vorm van een mooie zin voorzien, al lijkt dat laatste nog geen onderdeel van de samenwerking met Box.
 
In het voorbeeld van de cloudspecialist zien we hoe Googles algoritme een hemd correct en erg gedetailleerd tagt, met aandacht voor de kleuren en patronen. Het taggen gebeurt tijdens het uploaden van foto’s naar Box. Op dat moment worden de beelden tijdelijk doorgespeeld naar Google, waar ze terug verwijderd worden nadat de beeldherkenningsalgoritmes hun werk hebben gedaan.
 

Lezen

Naast beeldherkenning kan de software ook lezen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je de identiteitskaart van een klant wil inscannen en die data automatisch wil verwerken.
 
Box is niet de eerste die beeldherkenning naar een bruikbaar zakelijk formaat brengt. Amazon heeft een gelijkaardig aanbod dat getrained is aan de hand van Prime Photos. Google heeft natuurlijk zijn immens populaire Google Photo’s dienst waarop het zijn algoritmes kan trainen.
 
Box Image Recognition is momenteel beschikbaar als bèta vanaf vandaag, al gaat het om een gesloten test. De dienst blijft bovendien optioneel. Wie het niet ziet zitten om beelden te delen met Google, zelfs maar voor even, hoeft niets te vrezen. Hoeveel Box Image Recognition in de toekomst zal kosten, is niet duidelijk, al kan je er van op aan dat Box ze niet gratis zal aanbieden. De cloudopslagprovider moet immers zelf aan Google betalen om toegang te krijgen tot de beeldherkennings-API.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business