Nieuws, slider

Bpost gaat pakjesautomaten onder nieuwe naam uitbaten

Bpost en de Nederlandse firma De Buren richten een dochterbedrijf op: Cubee. Ze willen samen een netwerk van pakjesautomaten uitbouwen in België, waarbij de bestaande machines een naamsverandering krijgen.

Op dit moment zijn de bestaande pakjesautomaten van bpost al omgebouwd tot Cubee-automaten. De 150 automaten moeten tegen eind 2018 bovendien aangevuld worden met 300 bijkomende pakjesautomaten in België. Het automatennetwerk van Cubee is onafhankelijk en kan door elke logistieke dienst gebruikt worden. Bpost heeft ondertussen al akkoorden met DPD en GLS.

“Door de stap te zetten naar een open netwerk, spelen we perfect in op de noden van retailers, e-tailers en online klanten” aldus Koen van Gerven, , bpost-ceo. “De pakjeswereld evolueert in een razendsnel tempo en onze klanten hebben behoefte aan zeer flexibele oplossingen en een open netwerk dat hierop aangepast is.”

E-commerce

Via Cubee kunnen consumenten ervoor kiezen om hun pakjes in de automaten te laten bezorgen. Met een unieke code kunnen ze het juiste kluisje ontgrendelen en hun pakje oppikken. Cubee laat bovendien toe om als consument ook zelf pakjes op te sturen of terug te zenden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business