Nieuws, slider

Wie krijgt een plaats in de eerste Belgische Twinkle100?

In welke webshops spendeert de consument in België anno 2017 zijn geld? Ontdek het in de allereerste Belgische editie van de Twinkle100.

Al tien jaar biedt Twinke100 hét overzicht van het Nederlandse e-commercelandschap: in een top 100 worden alle belangrijke online spelers op een rijtje gezet, met de nodige achtergrondinformatie en duiding. Een who’s-who der e-commerce, zeg maar.

Nu is de tijd rijp om ook de Belgische e-commercesector onder de loep te nemen: in het volgende jaarboek presenteert Twinkle België de allereerste Belgische Twinkle100.

Twinkle100 in België

Net zoals zijn Nederlandse tegenhanger zal de Twinkle100 van België een top honderd inhouden van de relevantste online e-commercebedrijven op de Belgische markt. Vandaar wordt er niet enkel gekeken naar webshops of marktplaatsen die van oorsprong Belgisch zijn: de Belgische Twinkle100 geeft de webshops weer die relevant zijn voor de consument, en dat is nu eenmaal niet altijd een lokale speler. Elke retailer krijgt de kans om een plaatsje te veroveren in de Twinkle100 door de online vragenlijst in te vullen. Een ‘long list’ van belangrijke online retailers, opgesteld door de Belgische redactie van Twinkle, wordt gecontacteerd via mail.

De volgorde van de Belgische Twinkle100 wordt bepaald op basis van omzet: een factor die losstaande van populariteit of bezoekersaantallen een indicatie geeft van het succes van de retailer, en de impact die hij heeft op de huidige e-commercemarkt. Naast een omzetcijfer, mag je je verwachten aan een hoop andere nuttige info, zoals:

  • Welke sociale media gebruiken de grootste retailers?
  • Waar is hun hoofdkantoor gelegen?
  • Op welke marktplaatsen zijn de retailers aanwezig?

En misschien wel de allerbelangrijkste vraag:

  • Wie is relevant voor de Belgische consument?  

 

De vragenlijst is afgesloten! Ook benieuwd naar de top honderd? Hier vind je alvast een voorproefje. Liever meteen de volledige Twinkle100 in handen? Bestellen kan hier.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business