Nieuws

Target springt op stemgestuurd shoppen met Google’s slimme speaker

Na Walmart springt ook Amerikaanse supermarktketen Target op de Google-kar. De samenwerking betekent een bijkomende alliantie tegen Amazon en diens slimme speaker, Echo.

Target maakt bekend dat klanten in de Verenigde Staten vanaf nu kunnen bestellen via Google Express. De bezorgdienst van Google richt zich op snelle thuislevering van online bestellingen en laat toe om ook bestellingen via stemcommando’s te plaatsen. Dat kan onder andere via Google’s slimme speaker, Google Home.

Het nieuws komt slechts enkele maanden na de aankondiging van het partnership tussen Walmart en Google. Ook die samenwerking zorgde ervoor dat Amerikaanse consumenten voortaan Walmart-producten kunnen bestellen via Google Home. Daarmee zetten beide partijen Amazon een hak: door de krachten te bundelen, kunnen Walmart en Google concurreren met een uitgebreid online aanbod en een slimme speaker om mondelinge bestellingen te aanvaarden. Zo kunnen ze wedijveren met Amazon, die zowel een online marktplaats en slimme speaker onder eigen vleugels heeft zitten.

Target maakt nu een gelijkaardige zet, hoewel het bedrijf al wel heeft laten weten dat de dienst niet exclusief verbonden is aan Google’s slimme speaker. ‘Wie weet of die gespecialiseerde toestellen zelfs nog bestaan over een paar jaar?’ zegt CIO Mike McNamara volgens TechCrunch. ‘En of ze een stuk software worden dat op je tv of smartphone draait?’

Dat is niet zo’n gekke gedachte, aangezien Google in de mededeling over Target meteen ook liet weten dat de shopfunctionaliteit mobiel gaat. Het doorgeven van mondelinge bestellingen aan Google’s virtuele assistent kon voorlopig enkel via de Google Home, maar wordt binnenkort ook mogelijk via smartphone en Android-televisie. Vanaf dan kunnen consumenten in de VS ook stemgestuurd shoppen via hun mobiel toestel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business