Nieuws

Back-up voor Office 365 en G Suite met nieuwe Synology-app

Wie een Synology-NAS of -server heeft, kan voortaan gratis gebruik maken van twee nieuwe actieve back-up-tools met de nodige administratorfuncties ingebouwd: één voor G Suite, en één voor Office 365.

 
Synology, gekend van zijn NAS- en serveroplossingen, rust zijn toestellen uit met twee nieuwe functies. Voortaan kunnen IT-beheerders de dingen gebruiken om back-ups te maken van zowel Office 365 als G Suite. Synology introduceert de nieuwe functies als twee nieuwe applicaties in zijn Package Center: Active Backup for G Suite en Active Backup for Office 365.
 
Het Taiwanese bedrijf wil met de applicaties bescherming bieden tegen eventuele problemen met data in de cloud. Steeds meer bedrijven omarmen de cloud en de back-up functies moet heb de optie geven om op een eenvoudige manier toch nog een on premise-kopie bij te houden, waarover ze de volledige controle behouden. Die eerder filosofische ambitie om belangrijke data ook on premise te behouden, is de belangrijkste drijfveer voor de installatie van de nieuwe tools. Zowel Google als Microsoft gaan immers heel voorzichtig om met je data zodat het virtueel onmogelijk is dat er iets misloopt. Dat gezegd zijnde zijn meer kopieën natuurlijk altijd beter.
 
Beide nieuwe applicaties zijn gratis voor wie al investeerde in Synology-hardware. De tools zijn slim en flexibel. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe account toevoegt aan Office 365, dan zal het back-up-programma die automatisch detecteren en toevoegen aan de back-up. Hetzelfde geldt wanneer je een nieuwe Team Drive aanmaakt.
 
Verder kan je kiezen tussen een permanente back-up, of back-ups gepland voor specifieke tijdstippen. De NAS-specialist heeft al de nodige ervaring met opslag- en back-up-software, en dat zie je. Zo houdt het programma verschillende versies van bestanden in bijvoorbeeld OneDrive of G Suite bij door enkel de wijzigingen op te slaan. Dat bespaart in zowel bandbreedte als opslagcapaciteit.
 
Omdat het om een zakelijke toepassing gaat, hoeft het niet te verwonderen dat bestandsbescherming ingebouwd zit. Toestemmingen voor bestanden worden mee geback-upped. Tot slot is het eenvoudig om je hele on premise back-up terug te herstellen naar de cloud, moest dat ooit nodig zijn.
 
De tools zijn beschikbaar voor zowat het hele actuele Synology-portfiolio, van de NAS voor éénmansbedrijf of kleine KMO tot de grote server-rack-stations voor middelgrote bedrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business