Nieuws

Amazon rolt Prime uit naar bedrijven

Het premium ledenabonnement van Amazon wordt uitgebreid naar bedrijven. Tegen een vaste maandelijkse prijs gelden de voordelen van gratis, snelle levering vanaf nu ook voor hen.

Amazon lanceert Business Prime Shipping in de Verenigde Staten en Duitsland. Het programma lijkt sterk op de conventionele Prime-formule, maar dan op grote schaal. Bedrijven kunnen zich registreren voor het ledenprogramma en kunnen dan genieten van voordelen zoals gratis verzending binnen twee dagen. Onder andere kan het Business Prime Shipping gebruikt worden om snel kantoorbenodigdheden en andere artikelen te bestellen.

Net zoals Prime, komt Business Prime Shipping met een prijskaartje. Het abonnement kan tussen de 499 dollar en de 10.099 dollar kosten, afhankelijk van het aantal werknemers in het bedrijf. Daartegenover krijgen leden bijkomende voordelen zoals bulkkortingen, integratie van een dertigtal aankoopsystemen en een personaliseerbare workflow om bestellingen intern te bevestigen.

Amazon Business

Amazons B2B-tak werd gelanceerd in 2015 en werd uitgerold naar landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, India en Japan. Wanneer het programma naar andere landen komt, is niet bekend.

Voorheen konden Prime-leden hun persoonlijke voordelen wel gebruiken voor zakelijke bestellingen, maar enkel via een omweg. In een gratis Business-account was het mogelijk om hun Prime-voordelen in te zetten bij een bestelling, maar enkel als ze de enige waren in het bedrijf die Amazon Business gebruikten.

Door een legitieme optie voor bedrijven aan te bieden, kan Amazon in de VS concurreren met bekende groothandels, zoals Staples en Office Depot.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business