Nieuws

Hoe Citrix een uniforme werkomgeving creëert

Citrix herziet zijn productstrategie en maakt van zijn afzonderlijke diensten een uniforme werkomgeving.

 
De manier waarop we de dag van vandaag werken, verschilt erg hard van hoe we tientallen jaren geleden aan de slag gingen. Vroeger gingen we steevast naar ons kantoor, aangezien de infrastructuur daar een stuk beter was. Tegenwoordig hoeven we niet noodzakelijk ons huis te verlaten om over de infrastructuur te beschikken die nodig is voor ons werk. We kunnen van overal klanten opvolgen.
 

Nieuwe domeinen

Citrix biedt al meer dan 20 jaar diensten aan die bedrijven helpen om veilig en eenvoudig hun klanten op te volgen. Aangezien we tegenwoordig een veel flexibeler platform verwachten, herdenkt het bedrijf zijn productstrategie. “We bekijken hoe we onze klanten kunnen helpen,” vertelt James Bulpin, de Senior Director of Technology bij Citrix. “Volgens mij moeten we een strategie hebben die uit drie belangrijke delen bestaat. We moeten naar de cloud gaan, ons portfolio unificeren en uitbreiden naar nieuwe domeinen.”
 
Volgens Bulpin hoeven we niet van de ene op de andere dag onze applicaties naar de cloud verhuizen; hij gelooft immers in een hybride omgeving. “Zo’n hybride cloud kan bestaan uit een on-premise datacenter en de cloud, maar kan eveneens bestaan uit meerdere clouds.”
 
De technologiedirecteur van Citrix vindt verder dat zijn bedrijf diensten moet leveren in nieuwe gebieden. Zo spreekt hij tijdens een persevent in Milton Keynes over security. “We moeten een veilige digitale perimeter creëren voor applicaties en data. Ongeacht waar je data staat, moeten we deze beschermen. We moeten gevaarlijke situaties detecteren en risico’s wegnemen alvorens er problemen ontstaan,” aldus Bulpin.
 

Uniforme werkplaats

Een belangrijke stap die Citrix maakt, is om zijn portfolio te unificeren. De Citrix Secure Digital Workplace vormt een wikkel rond alle recources van een bedrijf. Hierdoor verkrijg je een uniforme werkplaats, waarbij gebruikers alle data en applicaties van hun firma kunnen raadplegen, ongeacht waar deze data wordt bewaard.
 
Citrix monitort hoe medewerkers hun toepassingen gebruiken, waardoor de interface verbeterd kan worden en de gebruikservaring op maat van de gebruiker wordt gemaakt. Bovendien kan je de bekomen inzichten eveneens gebruiken als security tool. “Administrators kunnen de toegang tot bepaalde applicaties beperken op basis van je locatie. De Secure Digital Workplace fungeert hierdoor niet alleen als een gebruikersinterface, maar eveneens als een punt van controle,” legt Bulpin uit.
 
Het geheel dat Citrix heeft gemaakt, zorgt voor een snelle, eenvoudige en flexibele werkomgeving. Met behulp van analytics voegt het bedrijf hier bovendien de nodige personalisatie en veiligheid aan toe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business