Business, Nieuws

Goedkeuring van EU voor aankoop van Shazam door Apple

De EU heeft na grondig onderzoek haar goedkeuring gegeven aan Apple voor zijn aankoop van Shazam. Het zal niet lang duren voor deze deal wordt afgesloten.

 

Na een maandenlang onderzoek omtrent de aankoop van Shazam door Apple heeft de EU besloten dat de deal mag doorgaan. De EU was gestart met dit onderzoek omdat ze dacht dat deze aankoop anti-competitief zou werken.

 

De voornaamste zorg van de EU was dat Apple ervoor zou kunnen kiezen om Shazam alleen links te laten genereren naar Apple Music om producten aan te kopen. Platformen zoals Spotify zouden zo waardevolle kliks verliezen. Een andere zorg was dat het data van de app zou gebruiken omtrent de luistergewoontes van gebruikers om hen aan te moedigen om Apple Music te gebruiken.

 

Om er zeker van te zijn dat deze deal tussen Apple en Shazam niet anti-competitief zou zijn in het online muzieklandschap heeft de EU een grondig onderzoek uitgevoerd. Dit houdt in dat ze de gebruikers- en muziekdata van Shazam heeft geanalyseerd om haar besluit te kunnen vormen. Dat besluit was dat deze aankoop de concurrentie op de digitale muziekstreamingmarkt niet negatief zal beïnvloeden.

 

Momenteel gebruikt de app reeds de Apple-assistent Siri om muziek te identificeren op basis van een kort geluidsfragment. Deze aankoop van de technologiereus zal dan ook een grote hulp zijn om te concurreren met muziekrivaal Spotify. Nu de EU haar goedkeuring heeft gegeven, zal het tenslotte niet lang meer duren voor deze deal tussen de twee bedrijven afgesloten wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business