Nieuws

Qualcomm werkt aan het terugkopen van aandelen ter waarde van 16 miljard dollar

Qualcomm (NYSE: QCOM/NASDAQ: QCOM) zal aandelen terug gaan kopen om investeerders die een waardedaling hebben meegemaakt te compenseren. De 16 miljard dollar die nu beschikbaar is, is daar de eerste stap voor.

 

Recent kondigde Qualcomm al aan om in zijn totaliteit aandelen terug te gaan kopen van investeerders. Het zou in zijn totaliteit gaan om aandelen met een waarde van 30 miljard dollar. Wanneer dit proces precies van start zou gaan werd tegen die tijd nog niet vrijgegeven door Qualcomm Inc. (NYSE: QCOM). Op donderdag werd door de Amerikaanse chipfabrikant meer bekend gemaakt, er zal gestart worden met het terugkopen van 16 miljard dollar in ‘gewone aandelen’, ofwel common stock.

Overname NXP

De problemen die Qualcomm door het terugkopen probeert op te lossen is de waardedaling van de aandelen ontstaan na de stop op het project om NXP over te nemen. Qualcomm had de afgelopen jaren zeker een oogje op het bedrijf gevestigd in Eindhoven. NXP richt zich namelijk op gebieden waar Qualcomm nog markt kan winnen, waaronder in de automotive en IoT-industrie.

 

Er stond dan ook een overname gepland met een waarde van in zijn totaliteit 44 miljard dollar. De overname liep helaas stuk, geruchten wijzen op een mogelijke blokkade uit de kant van China. Zowel de twee bedrijven als China zijn nooit met een verklaring gekomen omtrent het stuklopen van de onderhandelingen, al geeft China wel aan dat het geen belemmeringen zou hebben opgeworpen.

30 miljard dollar

In zijn totaliteit is er 30 miljard dollar mee gemoeid, al plant Qualcomm nu dus eerst om aandelen ter waarde van 16 miljard dollar terug te kopen. De overige 14 miljard dollar zal waarschijnlijk in een later stadium beschikbaar komen. Hoe het zal verlopen met het verkopen van de aandelen nadat de Amerikaanse chipfabrikant de aandelen weer in handen heeft is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business