Nieuws

Word genereert binnenkort automatische to do-lijstjes

Niet alleen je ouders, je vriendin, of je baas zullen je vanaf nu zeggen wat je moet doen. Ook Microsoft begint je te delegeren. 

 

Microsoft zal de notities van je Word-documenten omzetten naar to do-lijstjes. Het bedrijf van Bill Gates is een aantal updates voor zijn welbekende tekstverwerker aan het testen die automatisch zal nagaan of je notities of memo’s aan jezelf hebt geschreven in je tekstbestand. Die zal Word dan omzetten naar hapklare lijstjes.

 

De update is onderdeel van “Editor”, de AI-aangedreven schrijfassistent in Word. De tool werkt op basis van herkenning van een aantal sleutelwoorden. Wanneer Word Editor bijvoorbeeld de string “todo” opmerkt, zal Editor op basis van die items een lijstje opstellen.

 

Maar Word wordt nog intuïtiever dan dat. Zo zal de tekstverwerker ook aanbevelingen maken op basis van andere documenten en bestanden waar je recent mee hebt gewerkt. Wanneer je bijvoorbeeld <voeg hier grafiek toe> typt, zal de AI de meest recente grafieken openen waarmee je hebt gewerkt zodat jij de meest relevante eruit kan kiezen.

 

Als je in een gedeeld Word-document werkt, kan je zelfs je collega’s subtiel beginnen delegeren door met een @naam hen te laten weten welke taak er precies dient te worden uitgevoerd. De getagde persoon ontvangt dan een e-mail over de vermelding, en kan actie ondernemen in het document door meteen op de mail te antwoorden.

 

Wanneer er dus bijvoorbeeld cruciale informatie ontbreekt in het Word-document, kan de collega in kwestie dat gewoon aanvullen door meteen op de mail te antwoorden, waarna de informatie in het Word-document automatisch wordt aangevuld.

 

De betaversie van de update werd deze week beschikbaar voor Mac-gebruikers en zal vanaf volgende week uitgerold worden voor Windows-gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business