Nieuws

Amazon ziet stijging van 31% in jaaromzet

In 2018 zag de winkelgigant Amazon een enorme stijging in zijn jaaromzet. Met een stijging van 31% komt het eindbedrag neer op 232 miljard dollar.

 

Amazon kan met veel plezier terugblikken op een succesvol 2018. De winstcijfers van het voorbije jaar zijn aanzienlijk hoger en de totale omzet is eveneens sterk gestegen. Wij overlopen even de resultaten.

 

De totale omzet van Amazon in 2018 bedraagt maar liefst 232 miljard dollar, een stijging van 31 procent ten opzichte van 2017. Van dit bedrag is 10,1 miljard dollar totale winst, wat meer dan het driedubbele is van de totale winst in 2017. Toen stond de teller daar nog op 3 miljard dollar.

 

Als we gaan kijken naar het vierde kwartaal, zijn de resultaten ook mooi. Daar zit het bedrijf met een omzet van 72 miljard dollar, wat een kleine 20 procent meer is dan in 2017. Dit is deels te danken aan de feestdagenactie van Amazon in de VS. Daar werden in november en december alle bestellingen gratis geleverd ongeacht het bedrag van de aankoop.

 

In het totaalplaatje valt het ook op dat Amazon inzet op een sterke wereldwijde groei. Zo verschijnen er steeds meer kassaloze Amazon Go-filialen in de VS en zelfs een eerste pop-upwinkel in Nederland. Gezien het succes van het bedrijf lijkt er niet meteen een einde te komen aan deze uitbreidingen. Misschien krijgen we dit jaar wel een geheel Belgische website te zien. Tot die tijd moeten we nog beroep blijven doen op de (intussen grotendeels vertaalde) Duitse website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business