Nieuws

Het Brugse Citymesh bezit al 5G-banden

Vorige week kon er geen akkoord bereikt worden over 5G in ons land. Maar nu blijkt het Brugse Citymesh reeds toegang te hebben tot de technologie.

 

De strijd tussen Proximus, Orange en Telenet om als eerste 5G aan te bieden, lijkt nooit te zullen plaatsvinden. Dit weekend werd plots bekend dat er reeds een Belgisch bedrijf is dat toegang heeft tot deze technologie, met name Citymesh in het West-Vlaamse Brugge.

 

Je vraagt je nu misschien af hoe een bedrijf in Brugge nu al 5G-banden heeft terwijl de situatie bij de grote telecomoperatoren hopeloos lijkt, aangezien de overheid de befaamde 5G-veiling tegenhoudt. Wel, het antwoord is simpel: puur toeval. Citymesh kocht namelijk in 2015 radiospectrum van BIPT om wifinetwerken uit te rollen in steden waar geen verbindingen van Proximus of Telenet waren. En in 2017 viel in Europa de beslissing om net die radiogolven te gebruiken voor het 5G-netwerk.

 

Mitch de Geest, CEO van Citymesh, zegt dat het bedrijf nu volop bezig is met de uitrol van 4G-netwerken die snel kunnen overgeschakeld worden op 5G. Als particulier kan je echter niet terecht bij het bedrijf voor 5G, aangezien het uitsluitend levert aan andere bedrijven, die met 5G processen willen aansturen.

 

Wij vinden het alvast een grappige (en typisch Belgische) situatie. De enige manier waarop we in 2019 5G kunnen hebben in ons land, is dus puur toeval.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business