Nieuws

Btw op digitale kranten verdwijnt, e-books worden goedkoper

Dankzij een nieuw voorstel van de federale regering zouden digitale kranten een btw-tarief van nul procent krijgen. E-books genieten in het voorstel eveneens van een verlaagd btw-tarief van 6 procent. Zo komen de tarieven van de digitale en papieren publicaties op gelijke hoogte.

Digitale kranten, ook wanneer ze uitsluitend digitaal bestaan, genieten zo van een verlaagd btw-tarief van nul procent. Overige kranten en tijdschriften die minder dan 48 keer per jaar verschijnen, boeken, kleurboeken en muziekpartituren zijn nog steeds onderhevig aan een btw-tarief van 6 procent, zowel op papier als digitaal.

“Het hoge btw-tarief op digitale publicaties is een re­lict uit het verleden. Door aan de huidige btw-discriminatie een einde te maken en e-publicaties als papier te behandelen, geven we de sector een flinke boost en zijn we in overeenstemming met de Europese wetgeving”, zegt minister De Croo. “We leven in een digitaal tijdperk. Alles gebeurt online en elektronisch. Het is daarom belangrijk dat de wetgeving die trend volgt en niet achterop blijft hinken”, aldus minister van Digitale Agenda Philippe De Backer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business