Nieuws

Winnaars Huawei AI Challenge bekend

Vandaag vindt in The Egg nabij Brussel-Zuid The Big Squeeze plaats, een hoogdag voor het Belgische start-uplandschap. Daar werd ook de Huawei AI challenge georganiseerd.

 

Huawei wil met de AI challenge een aantal potentiële partners identificeren om samen AI-gebaseerde oplossingen mee te creëren. Cruciaal hierbij was het goede gebruik van de Kirin 980 HiAi-chipset. Gedurende anderhalf uur had de crème de la crème van het Belgische AI-landschap het beste van zichzelf gegeven in pitches, presentaties en nerveus gegiechel.

 

Opvallend was de sterke focus op gezichtsherkenning en AI. Dat de nominatie een moeilijke keuze was, bleek uit het aantal bedrijven die geselecteerd werden. Huawei besloot om door te gaan met maar liefst vijf ondernemingen; zijnde MoodMe, Ontoforce, Zorabots, Pixelvision en In The Pocket.

 

MoodMe is een bedrijf uit Nijvel dat zich voornamelijk specialiseert in AR en AI voor gezichtsherkenning. Zorabots is dan weer van Oostendse bodem en spitst zich toe op de makelij van humanoïde robots. Pixelvision is in Hasselt gevestigd, en situeert zich ook binnen de gezichtsherkenning; Pixelvision traint computers om objecten te herkennen en op basis daarvan actie te ondernemen.

 

Ontoforce is niet geheel onbekend meer bij het grote publiek; de scale-up liet vorig jaar weten klaar te zijn voor een grote kapitaalronde en maakt furore binnen de healthtech met hun Disqover-zoekrobot die data uit wetenschappelijke publicaties, klinisch onderzoek en andere interne en publieke databases bundelt om zo snel de juiste antwoorden te vinden. Ook In The Pocket is geen nobele onbekende; het Gentse bedrijf omschrijft zich als een digital product studio en biedt oplossingen die zich situeren op het raakvlak van AI met andere digitale technologieën. Zo waren ze verantwoordelijk voor “de grootste fintech merge” van het jaar; die tussen Bancontact en Payconiq.

 

De vijf geselecteerde bedrijven kunnen nu tijdens 2 technische workshops in maart en in april samen met Huawei-technici, verder schaven aan hun idee. De winnaar van de Huawei AI Challenge,wordt bekendgemaakt tijdens de Data News Awards, op 16 mei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business