Nieuws

IKEA past meubels aan voor andersvaliden met behulp van 3D-printers

Voor andersvaliden kan het kopen van meubels een hele zoektocht zijn. IKEA maakt nu zijn meubels toegankelijker door middel van 3D-printers.

Het gemiddelde meubelstuk is niet ontworpen met het oog op andersvaliden. Zeker grote ketens zoals IKEA hebben geen aanbod voor deze kleinere groep in de maatschappij. De Zweedse meubelgigant brengt daar nu verandering in door met behulp van 3D-printers aanpassingen te maken aan meubels om die zo toegankelijker te maken. Het enige nadeel is dat die mogelijkheid momenteel nog beperkt blijft tot de Israëlische tak van het bedrijf.

Het project voor deze toevoegingen voor de meubels heeft de naam ThisAbles meegekregen. Hiervoor heeft IKEA samengewerkt met het bedrijf Milbat dat zich specialiseert in toepassingen voor andersvaliden om hun leven makkelijker te maken.

Concreet zijn er nu dertien hulpstukken in het ThisAbles-assortiment: handvaten die makkelijker vast te nemen zijn, bumpers om kasten te beschermen en liften om banken te verhogen. Deze items zijn dus alleen te verkrijgen in Israël, maar als je toegang hebt tot een 3D-printer, dan kan je ze zelf printen. De bestanden voor alle ThisAbles-hulpstukken zijn namelijk gratis te downloaden en indien gewenst kan je zelfs om aanpassingen vragen als je die ze zou willen aanbrengen op meubels die niet van IKEA komen.

if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: “https://minoc-data-services.storychief.io/ikea-thisables-andersvaliden?id=538898622&type=2”,title: “IKEA past meubels aan voor andersvaliden met behulp van 3D-printers”,id: “95a939f7-5801-480c-a0d7-0025e2a4a0e8”}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js”; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, ‘script’, ‘storychief-jssdk’))

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business