Nieuws

eBay-app gebruikt AI om je winkelervaring te verbeteren

eBay gaat het nog makkelijker maken om producten naar je zin te vinden op hun platform. Deze keer maken ze daarvoor gebruik van AI.

Winkelen op eBay is net wat makkelijker geworden dankzij de toevoeging van artificiële intelligentie die je suggesties gaat geven op basis van woorden én beelden. Om dat te realiseren maakt het tweedehandsplatform gebruik van hun vooruitgang met computer vision.

Deze nieuwe functionaliteit richt zich op situaties waarin je iets ziet dat je wel interessant vindt, maar niet onmiddellijk weet hoe je naar soortgelijke zaken moet zoeken. Door op de drie puntjes naast het voorwerp te tikken open je vanaf nu een menu. Daarin kom je de traditionele categorieën tegen, maar ook de optie 'looks like this' die je dingen kan tonen die er hetzelfde uitzien. In onderstaand filmpje bijvoorbeeld, wordt dit gedemonstreerd aan de hand van een paar groene sportschoenen. Het team dat deze functie bedacht, werkte het idee uit tijdens de Hack Week van eBay, waarbij jaarlijks het werk even opzij wordt geschoven en men zich richt op innovatie.

De nieuwe functionaliteit is beschikbaar voor iOS en Android, maar het is nog even wachten tot de technologie hier bij ons beschikbaar wordt. Momenteel is die eer weggelegd voor de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Duitsland.

if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: “https://minoc-data-services.storychief.io/ebay-app-gebruikt-artificiele-intelligentie?id=555943635&type=2”,title: “eBay-app gebruikt AI om je winkelervaring te verbeteren”,id: “95a939f7-5801-480c-a0d7-0025e2a4a0e8”}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js”; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, ‘script’, ‘storychief-jssdk’))

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business