Nieuws

Apple betaalt Amazon 360 miljoen dollar per jaar

Apple is ook niet het enige bedrijf dat honderden miljoenen per jaar betaalt om gebruik te maken van Amazon's cloudopslag.

Apple betaalt maandelijks 30 miljoen dollar aan Amazon om gebruik te maken van Amazon Web Services, de clouddiensten van het bedrijf. Dat nieuws verscheen in een rapport van CNBC.

Dat Apple zich vollop richt op diensten, is al langer geweten. Begin 2017 liet CEO Tim Cook zich al ontvallen dat het bedrijf de omzet van hun diensten wil verdubbelen tegen 2020. Een enthousiaste doelstelling, maar Apple zit momenteel al voor op schema en dan hebben we het nog geeneens gehad over Apple TV Plus en News Plus, twee abonnementsdiensten die vorige maand werden aangekondigd en ongetwijfeld op heel wat enthousiasme kunnen rekenen. Dat brengt meer opbrengsten mee voor Apple, maar ook een boel nieuwe kosten.

30 miljoen dollar per maand

Uit een rapport van CNBC is gebleken dat de technologiegigant maandelijks minstens 30 miljoen dollar aan Amazon betaalt om gebruik te kunnen maken van hun cloud, een bedrag dat ongetwijfeld nog de hoogte in zal schieten. Apple heeft weliswaar een eigen verzameling datacenters in de Verenigde Staten, maar dat is duidelijk niet voldoende. Het bedrijf heeft ook nooit aangegeven waarvoor de datacentra juist gebruikt worden. In januari 2018 kondigde het bedrijf nog aan om de komende vijf jaar 10 miljard dollar te gaan spenderen aan nieuwe datacenters, waarvan 4,5 miljard in 2019.

Apple is niet alleen

Apple is niet het enige bedrijf dat enorme bedragen op tafel legt voor cloudopslag. Ride-sharing app Lyft zou een overeenkomst hebben van drie jaar en 300 miljoen dollar, terwijl Pinterest 750 miljoen dollar zal uitgeven aan AWS over een periode van zes jaar. Voor Snapchat is dat dan weer 1,1 miljard dollar voor het einde van 2022. Amazon Web Services was goed voor 11 procent van Amazon’s totale omzet in 2018 en bracht 25,66 miljard dollar op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business