DutchMagic, de grootste coffeeshop op het dark web, offline gehaald

De Nederlandse politie is er gisteren in geslaagd om DutchMagic, de grootste coffeeshop op het dark web, offline te halen.

Het dark web is een plaats waar volop illegale goederen en diensten verhandeld worden. Een website op het dark web offline halen is een lastig karwei door de grote anonimiteit en onvindbaarheid die eigen is aan deze donkere kant van het internet. Ook coffeeshops zijn talrijk op het dark web, vooral in Nederland. Dat stukje van het dark web moet het echter met een coffeeshop minder doen, aangezien DutchMagic gisteren offline is gehaald door de Nederlandse politie.

DutchMagic is bovendien niet zomaar een coffeeshop op het dark web. Het was de grootste in zijn soort en verkocht per jaar enorme hoeveelheden softdrugs, wat goed was voor enkele miljoenen euro’s, die in bitcoin betaald werden of cash met de post werden verzonden. Tijdens huiszoekingen legde de Nederlandse politie beslag op handvuurwapens, twee panden, voertuigen en zelfs goudstaven die ongeveer 0,5 miljoen euro waard zijn.

Tot slot wordt er momenteel één persoon vastgehouden, een 42-jarige man uit Nederlands Limburg. In de nabije toekomst volgen er waarschijnlijk bijkomende aanhoudingen.

Als je benieuwd bent naar wat er zich allemaal afspeelt op het dark web, kan je altijd luisteren naar de aflevering van onze podcast, TechPod, waarin we een cybersecurity-expert over de vloer hadden om precies daarover te spreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business