Verkoop op eBay stijgt door gebruik AI-vertaling

Sinds de introductie van AI-vertaling op eBay zijn de verkoopcijfers van het handelsplatform gestegen met meer dan 10 procent.

Een onderzoek van MIT en Washington University heeft aangetoond dat AI-toepassingen verkoopcijfers positief kunnen beïnvloeden. Het kan namelijk de taalbarrière tussen handelaars doorbreken. Cijfers van handelsplatform eBay bevestigen deze theorie.

VS en Latijns-Amerika

De onderzoeksresultaten zijn gebaseerd op gegevens van de Latijns-Amerikaanse versie van eBay, waarbij de landen waar Spaans gesproken wordt, de AI-vertaling kregen en de overige landen niet. Die AI-tools vertaalden de Engelse productlijsten en zoekopdrachten naar het Spaans, maar niet de beschrijvingen van de producten zelf.

EBay is sinds 2014 begonnen met deze AI-vertaling in plaats van de automatische vertaling en na vijf jaar zijn de resultaten duidelijk zichtbaar. De export vanuit de VS naar de landen waar AI-vertaling gebruikt werd, is met 10,9 procent gestegen sinds de lancering van de technologie. Er zijn echter nog variabelen die meespelen, maar ook nadat de onderzoekers die ingerekend hadden, bleef het resultaat van de AI-vertaling positief.

De algemene conclusie van het onderzoek luidt als volgt: “Deze vergelijkingen suggereren dat de handelsbelemmering van taalbarrières uitermate belangrijk is. Verbeterde machinevertaling heeft de wereld van eBay beduidend meer verbonden gemaakt.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business