Tesla blokkeert Blind-applicatie voor klagen over werkomstandigheden

Tesla heeft zijn medewerkers de mogelijkheid ontnomen om zich te registeren bij de Blind-app om interne bedrijfsomstandigheden te bespreken – deze ban zou sinds 4 mei actief zijn.

Er bestaat geen perfect bedrijf, of er nu een sterke hiërarchie is of niet. Soms kunnen medewerkers met deze klachten terecht bij managers, maar in andere gevallen is het simpelweg niet mogelijk. Om toch je beklaag te doen over de interne omstandigheden bij een bedrijf, bestaan er apps zoals Blind. Blind is vanaf de grond af aan ontwikkeld als applicatie om te praten over interne omstandigheden. Tesla heeft het niet zo met het lekken van interne gebeurtenissen. Dat heeft nu mogelijk ook zo zijn effect op de Blind-app, het bedrijf achter de applicatie meldt dat werknemers van het bedrijf zich niet langer kunnen registreren voor de applicatie, Tesla heeft de app op zijn netwerk geblokkeerd.

Registratie Tesla e-mailadressen

Het registreren van een Blind-account kan enkel en alleen gebeuren via het officiële e-mailadres van een bedrijf, om gebruikers die niet bij het bedrijf werken te weren uit de applicatie. Tesla heeft er nu voor gekozen om de e-mails vanuit het Blind e-mailadres te blokkeren, voor medewerkers is het dus niet meer mogelijk om hun identiteit te bevestigen. Ook zou Tesla de applicatie op zijn wifi-netwerk hebben geblokkeerd; het zou gaan om een wereldwijde blokkade. Volgens Blind zou Tesla op 4 mei de blokkade hebben opgelegd, sindsdien kan het bedrijf immers geen mails meer versturen naar de Tesla e-mailadressen. Deze blokkade zou zijn gevolgd na een e-mail over lekken vanuit Tesla, die ook op 4 mei is verstuurd.

In deze e-mails, die het veiligheidsteam van Tesla verstuurde naar zijn medewerkers, is het lekken van gevoelige bedrijfsinformatie nadrukkelijk besproken. Het is onbekend wat de precieze reden is van Tesla om de applicatie te blokkeren. Natuurlijk is er de mogelijkheid dat Tesla wil voorkomen dat geheime bedrijfsprocessen uitlekken, of dat er valse claims verschijnen zonder dat Tesla hier zelf een antwoord op kan geven. Toch is het voor medewerkers, die aan Blind een veilige plek hebben om de praktijksituaties met collega’s te bespreken, een harde klap. Het is mogelijk dat Tesla de app later zal ontgrendelen; rideshare-app Uber blokkeerde de app eerder, maar draaide de beslissing later terug.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business