Nieuws

eBay ontwikkelt speciale app voor het verkopen van auto’s

De app eBay Motors is uitgerust met allerlei AI-toepassingen die het te koop zetten van een auto kinderspel maken.

Je auto te koop zetten op het internet kan soms een heel karwei zijn. Je probeert de perfecte foto’s te maken en ze in de correcte volgorde te zetten. Voor wie minder kennis heeft van wagens, is een goede omschrijving geven ook niet al te makkelijk. Welke technische details moet je allemaal geven? Voor Amerikaanse gebruikers maakt de veilingwebsite eBay, durf gerust te zeggen één van de grootste websites voor het verkopen van tweedehandsartikelen, dit proces een stuk eenvoudiger.

Het lanceert namelijk vandaag een nieuwe app genaamd eBay Motors. Het is de tweede keer dat eBay een speciale app probeert te lanceren voor verkopers van auto’s en andere motorvoertuigen. Een eerste poging bleek niet al te succesvol want uit die app is de stekker al vier jaar gelden getrokken. Maar deze app moet wel in staat zijn gebruikers van zijn nut te overtuigen omdat ze is uitgerust met allerlei AI-toepassingen. Die helpen zelfs de grootste leek op vlak van auto’s zijn of haar oude wagen in enkele minuten via de app te koop zetten.

Nummerplaat

Het eerste wat iemand moet doen is een foto nemen van de nummerplaat. De algoritmen, de gemaakt zijn met Google’s Firebase-platform, herkennen op basis van de nummerplaat om welke wagen het gaat. Er wordt automatisch een lijst opgesteld van basisinformatie over de wagen zoals het merk, het model en het voertuigidentificatienummer. Daarna moet de gebruiker enkel nog maar wat foto’s en/of video’s van zijn auto uploaden, en die worden dan door de app per categorie opgedeeld (binnenkant, buitenkant, etc.). Aan de koperszijde zal de app een gepersonaliseerde homepagina aanbieden die een koper sneller door het aanbod moet doen navigeren.

eBay Motors is vernieuwend omdat de eerste applicatie van het ecommerceplatform is dat het mogelijk maakt om video’s te tonen. Maar de AI-toepassingen moeten er vooral voor zorgen dat de auto sneller verkocht geraakt. Het correct sorteren van foto’s geeft volgens eBay een professionelere en betrouwbare look, en het claimt dat zijn algoritmen een foutmarge van maximaal 5% hebben. In de toekomst wil de capaciteiten van de algoritmen uitbreiden, zodat ze op basis van beperkte input over de staat van de wagen hier zelf een uitgebreide beschrijving van kunnen construeren.

Voorlopig is de app enkel beschikbaar in de Verenigde Staten. eBay heeft nog niet laten weten of het de app ook naar andere landen wil brengen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business