Nieuws

SpaceX organiseert in 2021 zijn eerste commerciële ruimtereis naar het ISS

Heb je altijd al eens naar het ISS willen reizen? Dat kan vanaf volgend jaar met SpaceX!

In het jaar 2021 zullen toeristen voor het eerst naar het International Space Station kunnen vliegen. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf Axiom Space bekend. Het sloot gisterenavond een deal met het bekende ruimtevaartbedrijf van Elon Musk SpaceX. SpaceX zal daarvoor zijn Crew Dragon capsules ter beschikking stellen. Axion Space wil nu zo snel mogelijk de allereerste reis organiseren.

Deze ‘cruise’ in de ruimte zal ongeveer 10 dagen in beslag nemen. Mensen vliegen tot aan het onderzoeksstation ISS, dat al sinds 1998 in de ruimte hangt. De optie om daar ook effectief te verblijven wordt niet voorzien. In principe is het de bedoeling dat de capsule daarna nog voorbij het ISS vliegt. Zo zouden gewone mensen wel eens verder in de ruimte kunnen gaan dan de meeste best getrainde astronauten, die vaak maar tot aan het ISS en terug vliegen.

Dure trip

Axion Space is er van overtuigd dat het in de tweede helft van 2021 de allereerste trip kan organiseren voor drie toeristen. Tickets kunnen zelfs al gekocht worden. Goedkoop is het wel niet, want de kostprijs voor een tripje naar de ruimte bedraagt 55 miljoen dollar, ofwel 48,5 miljoen euro. Er is toch al een ticket verkocht, dus wacht niet te lang als je er bij wil zijn!

Het ISS, vanaf 2021 een toeristische bestemming.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business