Nieuws

EV’s krijgen groene markering op nummerplaat in Engeland

In het Verenigd Koninkrijk krijgen alle ecologische wagens voortaan voor- en achteraaan een groene markering.

In het Verenigd Koninkrijk heeft Grant Shapps, minister van Transport, bevestigd dat alle nummerplaten van ecologische wagens een groene markering zullen krijgen. Dat geldt voor elektrische wagens en hybrides. Zowel voor- als achteraan zal een zichtbaar groene markering duidelijk maken dat het om een ecologische auto gaat.

EV’s op de eerste plaats

Het doel van deze beslissing? EV’s meer onder de aandacht brengen en ervoor zorgen dat er extra voordelen kunnen gekoppeld worden aan de groene nummerplaat.  De overheid hoopt dat mensen sneller over gaan stappen op een elektrische wagen als ze de voordelen ervan gaan inzien.

Tegelijkertijd hoopt de overheid dat lokale instanties mensen met ecologische wagens meer voordelen gaan geven. Concreet kan dat zijn: lagere parkeerkosten, gratis laadpalen, gratis toegang tot lage-emissiezones enzovoort.

nummerplaat

Jaloezie

Helaas botst de nieuwe regelgeving op best veel tegenstanders. Zo zijn er verschillende instanties die vrezen dat de groene markering een soort elite-icoon wordt voor mensen die veel geld hebben en daarmee dus een ecologische wagen kunnen kopen. Er wordt ook gevreesd dat het dan net die mensen zijn die nog meer voordelen gaan opstrijken, terwijl net zij dat minder nodig hebben. Die maatregels zouden dus voor best wat wrevel kunnen zorgen bij mensen die wel nog afhankelijk zijn van diesel- of benzinewagens.

Bovendien vreest men dat de komst van de nieuwe nummerplaten voor meer valsspelers zal zorgen. Critici stellen dat mensen gemakkelijk platen gaan proberen namaken omdat er zoveel voordelen aan gekoppeld zijn. Maar volgens de minister van Transport wordt er evengoed geïnvesteerd in de controle en verificatie van de zo’n groene nummerplaat.

Investeringen

Naast de nieuwe voordelen en nummerplaten investeert de Britse overheid meer dan 12 miljoen pond in ecologische mobiliteit. Van fondsen voor kmo’s tot investeringen in nieuwe infrastructuur voor onder andere extra laadpalen langs de Britse wegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business